APETIT HAR VOKSEVÆRK

Apetit i Auning har vokseværk:


600 m2 detail- og fødevareforretning på vej

Apetit, der i dag driver butik, café og catering i Auning, har planer om at samle alle aktiviteter under samme tag på Vestergade i Auning. Samtidig udvides den nye samlede forretning med et stort selskabslokale med plads til op til 100 gæster.  

 

Efter fem år med butik og café i centerområdet i Auning er Apetit vokset ud af lokalerne. Ifølge ejerne er tiden nu kommet til at samle butikken og cateringkøkkenet under samme tag i en ny, totalrenoveret tidligere industriejendom på Vestergade, som samtidig skal huse byens nye selskabs- og mødefaciliteter.

 

Apetit-forretningen er i dag delt i henholdsvis Apetit Butik & Cafe, som ejes af Berit Lanther, og Apetit Køkken & Catering, som ejes af Michael Nielsen.

 

”Vi samarbejder i forvejen utroligt tæt i det daglige, og vi er derfor overbeviste om, at vi kan levere et både bedre og bredere udvalg i vores butik og café i de nye rammer. Vi har været meget glade for den centrale placering i centerområdet, men vi er ganske enkelt vokset ud af lokalerne og kan ikke udvide vores køkkenkapacitet yderligere på den nuværende adresse. Derfor flytter vi hele Apetit Butik & Cafe til Vestergade, hvor der er de nødvendige udvidelsesmuligheder, og hvor vi kan lave én stor samlet Apetit virksomhed på i alt 600 m2,” siger Berit Lanther.

 

Selskabslokaler og detailhandel i tidligere industriejendom
Michael Nielsen, der til dagligt står for Apetit Køkken og Catering, og som ejer ejendommen på Vestergade, forklarer, at den tidligere industribygning skal udvikles til en indbydende og nutidig detailhandelsejendom.

 

”Projektet har allerede været undervejs et års tid. Tidligere i år mere end fordoblede vi vores produktionskøkken på Vestergade, og i januar søgte vi så Norddjurs Kommune om tilladelse til at udvikle ejendommen fra industri til detailhandel og selskabslokaler. Det er et projekt, vi længe har drømt om, da vi oplever stor efterspørgsel fra vores kunder efter lokaler til fester, koncerter og kulturoplevelser. Og med en ny lokalplan på vej ser vi ud til at være kommet ét skridt nærmere at realisere drømmen,” siger Michael Nielsen.

 

Den nye detail- og fødevareforretning bliver på i alt 600 m2 fordelt på cateringkøkken, café, delikatesse- og gavebutik og altså selskabs- og mødelokaler med tilhørende faciliteter. Cafékonceptet og den hyggelige stemning, som mange lokale kender det fra Centervej, flytter med, og samtidig er planen ifølge ejerne at udvide det populære take-away koncept med lækre middagsretter, tapasbokse, sandwich og salater, som Apetit er kendt for lokalt.

 

Et område under udvikling
Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune vedtog i oktober, at kommunen påbegynder udarbejdelsen af en ny lokalplan for i alt fire matrikler langs Vestergade i Auning. Det nye lokalplansområde ligger overfor den tidligere Stark-grund, hvor der er en ny dagligvare-forretning under planlægning.

 

Centerområdet i Auning mangler oplagte udvidelsesmuligheder, og derfor er det kommunens vurdering at et detailvareområde langs Vestergade er aktuelt. Vejdirektoratet har også været positiv over for projektet og har givet Apetit den nødvendige tilladelse til den øgede trafik til og fra ejendommen.

 

”Vi er både glade og stolte over, at der er den fornødne opbakning til at udvikle Auning by i en endnu mere attraktiv retning. Vi er overbeviste om, at vi kan levere et bedre produkt i de nye rammer, samtidig med at byen får et nyt samlingspunkt for festlige begivenheder og kulturelle events. Og så bliver det nemmere for vores mange kunder at komme til og fra butikken, som får indkørsel direkte fra hovedvej A16, kun få hundrede meter fra hvor vi tidligere lå,” siger Michael Nielsen.

 

Apetit forventer at kunne igangsætte renovering og ombygning af ejendommen omkring årsskiftet, hvorefter Apetit Butik & Café kan slå dørene op til de nye lokaler i foråret. Selskabslokalet er indtil videre planlagt til at stå klar til de første gæster til november næste år.

 

 

Fakta:

 

  • April 2012 blev Apetit etableret på Vestergade med catering som hovedaktivitet.

  • April 2014 åbnede Apetit Butik & Café på Centervej

  • Januar 2016 modtog Apetit Djursland Erhvervsråds Iværksætterpris 2016

  • Apetit beskæftiger i alt 6 fuldtidsansatte, heraf en gastronom elev

Vestergade 45 A

8963 Auning

Tlf. 30 20 14 52

info@apetit.dk

smiley.gif
  • Facebook Social Icon